Hvad er astrologi.

Astrologi er egentlig kunsten at lære at forstå sig selv – og derigennem forstå andre.

Astrologien har eksisteret i omkring fire tusinde år og opstod så vidt man ved i Babylonien. Den startede som en metode, hvormed man orienterede sig i livet, omtrent som man med meteorologien orienterer sig om vejret.

Astrologerne lærte ved at iagttage stjernehimmelen at det var muligt at aflæse på himmelen via planeternes bevægelser, hvad der ville ske på jorden.

Ligesom der er en sammenhæng mellem den våde regn, der rammer jorden og den sky, der er på himmelen, opdagede disse mænd en sammenhæng mellem planeternes bevægelser og tilstande på jorden.

I mange århundreder blev denne stjernetydning primært brugt til det, der var væsentligt dengang: At forudse krige, udfaldet af tvistigheder og kongens fald – det, som den dag i dag hedder mundan-astrologi.

Man brugte dog også at lave fødselshoroskoper ganske som i dag, men i vort århundrede lægger vi mere vægt på psykologiske spørgsmål og personlig udvikling, så det er de spørgsmål, der ofte stilles i dag.

Indtil for ca. 500 år siden var astrologien og astronomien tæt knyttet til hinanden, i dag er det sådan, at astronomien – viden om stjernerne og himmellegemer – og astrologien – tolkning af deres betydning for menneskelivet – er helt adskilt, og de fleste astronomer har kun et skuldertræk til overs for astrologien. Dette skyldes, at astrologien ikke på samme måde kan måles og vejes (skønt det også overgår min fatteevne, hvordan astronomerne har målt og vejet Uranus eller de "sorte huller") og derfor ikke er anerkendt som videnskab. Psykologien derimod er anerkendt som videnskab, skønt den heller ikke kan måles og vejes………

Tja, døm selv. Astrologien har altid haft sin styrke i eksemplet, og kun i kraft af en fejlprocent, der er lavere end meteorologernes, har den kunnet overleve i 4.000 år.